Make your own free website on Tripod.com

 

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
«Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟ – ΟΜΟШΥΛΟШΙΛΙΑΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»  18-7-2005 μ.Χ.

    Η δημόσια υποστήριξη του γάμου ομοШυλόШιλων και μάλιστα από πολιτικό κόμμα, δίνει επικίνδυνα και λανθασμένα σήματα στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στην ελληνική νεολαία, ενθαρρύνοντας ομοφυλοφιλικές συμπεριφορές! Συμπεριφορές που όχι μόνο δεν καταδικάζονται, διότι αυτό είναι αποτροπή, αλλά σχεδόν επαινούνται, πράγμα που δείχνει αποδοχή και «επιβράβευση».

 

   Το ζήτημα είναι πολύ πιο εφιαλτικό, όταν σκεφθεί κανείς ότι πίσω από τη διαστροφή της ομοШυλοШιλίας, πολλές φορές κρύβεται και ο καταναγκασμός του ενός μέλους, με εκβιασμό, Шιασμό, χρηματισμό, εκμετάλλευση της εξάρτησης και δόλωμα της δωρεάν χορήγησης και χρήσης ναШШωτικών!

   Το σήμα λοιπόν που δίνει η αποδοχή του πολιτικού κόμματος, δίνει ενθαρρυντικό φως σε όλα αυτά τα νοσηρά μυαλά και αποβράσματα για περαιτέρω εκμετάλλευση και εξουθένωση ανθρώπων που βρίσκονται σε εξαρτημένες καταστάσεις ή ψυχολογικές πιέσεις ή αδυναμίες!

 

   Όμως το πρόβλημα είναι τρομακτικό, εάν φωτογραφηθεί και το μήνυμα που δίνεται στο νεαρόκοσμο, το μήνυμα που δίνεται σε νεαρούς μαθητές, ένα μήνυμα αποδοχής του αφύσικου, ένα μήνυμα θετικό, που μπορεί να δημιουργήσει αληθινές τραγωδίες και να εκτρέψει μισοαστεία-μισοσοβαρά νεαρά άτομα, υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναШШωτικών ή πρόσκαιρων ψυχικών αδιεξόδων,  σε διάπραξη αθλίων και καταστροφικών για την ψυχή και το σώμα πράξεων!

 

   Μέσα στα σχολεία μάλιστα, μερικές φορές διαφαίνονται παιδιά που έχουν μια απόκλιση από τον ρόλο του φύλου τους και μια συμπεριφορά που δείχνει μια - μη συνειδητοποιημένη (έστω) - ταύτιση με το αντίθετο φύλο… Άλλα παιδιά μιμούνται χωρίς να κατανοούν, άλλα αναγκάζονται από το σπίτι να υιοθετούν τέτοια συμπεριφορά, άλλα έχουν πάρει το στραβό δρόμο στα λεγόμενα «καρναβάλια» αλλάζοντας ρόλο και φύλο, άλλα έχουν ήδη πληγεί σοβαρά τις περισσότερες φορές από ακατονόμαστες καταστάσεις που είναι «αδύνατον» να έρθουν στο φως, επειδή όλα τα στόματα στην «οικογένεια» είναι κλειστά…

   Πολλά από αυτά όλα τα παιδιά μπορούν να επανέλθουν στον ρόλο τους, μπορούν να αποκαταστήσουν μέσα τους το ορθό και να υιοθετήσουν χωρίς πρόβλημα και χωρίς φόρτιση την ενδεδειγμένη συμπεριφορά, με ευεργετικές για τα ίδια και την οικογένειά τους συνέπειες. Είναι βέβαια πολύ δύσκολος και πολύ μοναχικός εδώ, ο ρόλος των εκπαιδευτικών λειτουργών …

 

   Αλλά όταν από πάνω γίνεται και προσπάθεια να υιοθετηθεί επίσημα η ΟμοШυλοШιλία, τότε το πρόβλημα αποκτά μείζονες διαστάσεις! Τις διαστάσεις της ΗΘΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και της ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ!

    Διότι ενώ η Πολιτική οφείλει να πολιτεύεται το ηθικό, η Ηθική οφείλει να ηθικοποιεί το πολιτικό!

   Ώστε είναι ενδεδειγμένο καθήκον των πολιτών να παρεμβαίνουν για να μην απωλέσει η Πολιτική τον ηθικό της ρόλο, διότι τότε όχι μόνο δεν θα είναι χρήσιμη και αναγκαία, αλλά αντί της ευημερίας των πολιτών θα ετοιμάσει την χειρότερη δυστυχία για τους πολίτες και την ίδια, επειδή η έκπτωση των ηθών οδηγεί πάντα στην έκπτωση των θεσμών και στο κατρακύλημα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κοινωνίας, την εξαφάνιση του στοιχειώδους πολιτισμού…

   Επομένως η παρέμβαση και το περιεχόμενο της παρέμβασης του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, όχι μόνον ήταν επιβεβλημένο, αλλά και επαινετό! Οι εκπαιδευτικοί και όλοι οι γονείς και πολίτες που Νοιάζονται τον ευχαριστούν μάλιστα και ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν δύο άμεσα μέτρα:

   1. Απαγόρευση πώλησης ανήθικων περιοδικών, DVD, ταινιών και διαφημίσεων και προβολής από κινηματογράφους και τηλεοράσεις θεαμάτων που παρασύρουν τους νέους σε ακολασία, ανηθικότητα και εκτροπή, βλέποντας την ατιμωρησία, την ανεκτικότητα, την ευκολία τέλεσής τους  και το χειρότερο, την ευκολία μίμησής τους, μέσα στο περιβάλλον του δήθεν «όλα επιτρέπονται»… Επίσης την απαγόρευση δημοσίευσης αγγελιών «γνωριμιών» και της βιομηχανίας του σεξ από εφημερίδες, που θα έπρεπε να έχουν τελείως διαφορετική αποστολή….

   2. Απαγόρευση λειτουργίας μαγαζιών σεШ και επιχειρήσεων ζωντανών θεαμάτων, όπου κορυφώνεται η εκμετάλλευση νεαρών ατόμων, θυμάτων των αδίστακτων εμπόρων λευκής σαρκός! Η απαγόρευση λειτουργίας διαφόρων κέντρων τύπου παμπ, που αποτελούν βιτρίνες της πορШείας, του εκφυλισμού, της ανηθικότητας και λειτουργούν υπό την ατιμώρητη κάλυψη κάποιων αρχών…

 

   Είναι αδιανόητο μια πολιτισμένη κοινωνία, να ανέχεται και να νομιμοποιεί το μεγαλύτερο κλαμπ διαπλοκής στο τρίγωνο διαφθορά, σεШ, ναШШωτικά (με προεκτάσεις σε σταρ-συστεμ, μέσα προβολής και κατασκευής ειδώλων)!!!

   Είναι ώρα να δούμε ριζικά νομοθετικά και κατασταλτικά μέτρα, που θα ξεριζώσουν για πάντα τις πηγές διαφθοράς, στις οποίες πολλές φορές είναι εμπλεκόμενοι ή εκβιαζόμενοι δημόσιοι λειτουργοί, αρχές και εξουσίες. Εδώ θα πρέπει να δοθούν επίσης κίνητρα για αποκαλύψεις όλων των κυκλωμάτων πορνείας και άλλων σχετικών κυκλωμάτων, με απόλυτη διασφάλιση του μισθού και του βαθμού τυχόν εμπλεκόμενων μετανοημένων δημοσίων υπαλλήλων ή αρχών!

   Επίσης να υπάρξουν με τη συνεργασία της Εκκλησίας μας και της Αστυνομίας, οργανωμένα μαθήματα Οικογενειακής Αγωγής και Πρόληψης- Αντιμετώπισης Καταστάσεων, μαθήματα που θα εισαχθούν ως υποχρεωτικά στο Λύκειο, για την ενημέρωση και προάσπιση της ψυχικής, πνευματικής και σωματικής υγείας των νεαρών εφήβων, των αυριανών πολιτών και οικογενειαρχών.

 

   Τονίζουμε ότι όσο επικίνδυνη είναι η παγίδα της ομοφυλοφιλίας, τόσο επικίνδυνη είναι και η δημόσια υπεράσπισή της, η φιλο-ομοШυλοШιλία, που αναλαμβάνει την αποκατάσταση αθλίων και αποδοκιμαστέων, αφύσικων και ανήθικων συμπεριφορών στην ευρύτερη κοινή γνώμη…                                                  

                                                                     ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» 27-6-2005 μ.Χ.

 

   Σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις πρώην Υπουργών για την αφαίρεση της Εικόνας του Χριστού από τα Σχολεία και Δικαστήρια, το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ, ανακοινώνει:

 

   Η πρόταση αφαίρεσης της Εικόνας του Χριστού από τα Σχολεία, ισοδυναμεί με πρόταση «κατάργησης του Χριστού»! Με πρόταση κατάργησης της Ορθοδοξίας! Με πρόταση κατάργησης της Ορθόδοξης Ελληνικής Παιδείας, όπως αυτήν την οραματίστηκαν, τη σπούδασαν και την έπλασαν οι μεγάλοι Δάσκαλοι του Γένους, οι Μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας, οι Μεγάλοι Ήρωες της Πατρίδας!

 

   Η Πρόταση αφαίρεσης της Εικόνας του Χριστού, οδηγεί σε διωγμό της Παιδείας, σε πρωτοφανή Νερωνισμό, σε νέο Ισαυρισμό και Εικονομαχία, πράγμα που όχι μόνον είναι φοβερή αίρεση, αλλά και έχει καταδικαστεί δια παντός από τις Αγίες και Οικουμενικές Συνόδους!

 

   Άλλωστε η Κυριακή της Ορθοδοξίας, αυτό σημαίνει και αυτό σαλπίζει στους αιώνες!

 

   Ακόμη θυμίζουμε, ότι δεκάδες άγιες και θαυματουργές χάριτι Θεού Εικόνες, διασώθησαν θαυμαστά στα χρόνια της Εικονομαχίας, πολλές έφτασαν στο Άγιον  Όρος όπου θαυματουργούν έως σήμερα και αποτελούν τους πλέον πολύτιμους θησαυρούς τους Έθνους και της Ορθοδοξίας!

 

   Δεν είναι από την άλλη δυνατόν, μέσα στα Σχολεία, όπου γίνεται προσευχή, να λείπει η Εικόνα Εκείνου στον οποίο απευθύνεται η προσευχή! Εκτός και αν σκοπεύουν να καταργήσουν βέβαια και την προσευχή και τον Εκκλησιασμό και τις Εθνικές Εορτές, που έχουν σημείο αναφοράς τον Χριστό και την Παναγιά! Την Υπέρμαχο Στρατηγό μας!

 

   Δεν είναι δυνατόν μέσα στα Σχολεία, όπου γίνεται Ιστορία και υπάρχουν εικόνες αμέτρητων προσώπων, να λείπει η Εικόνα του Ποιητή του Κόσμου και της Ιστορίας! Αυτό ισοδυναμεί με βλασφημία!

 

   Δεν είναι δυνατόν, μέσα στα Σχολεία, όπου προστάτες έχουν τους Τρεις Ιεράρχες, να λείπει η εικόνα τους και η Εικόνα του Χριστού και της Παναγιάς μας! Άλλωστε ο Μέγας Βασίλειος, ένας εκ των Τριών Ιεραρχών, είναι εκείνος που είπε κατηγορηματικά ότι η τιμή στην εικόνα, προς το πρωτότυπο (εικονιζόμενο πρόσωπο) διαβαίνει!

   Η Εικόνα του Χριστού, είναι η δύναμη, η ελπίδα και η Πίστη εκατομμυρίων Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Γονέων και Μαθητών! Είναι η δικαιωμένη Πίστη, δύναμη και ελπίδα του λαού μας! Δεν θα φύγει ποτέ μέσα από την Τάξη! Δεν θα φύγει ποτέ μέσα από τα Σχολεία, όσο και αν το θέλουν αντιορθόδοξα και ανθελληνικά κέντρα και οι φτηνές, σκόρπιες δυνάμεις τους μέσα στην Ελλάδα!

 

   Κάποτε, ο ίδιος ο Χριστός, σκουπιζόμενος με ένα λευκό ύφασμα, αποτύπωσε θαυματουργικά την Εικόνα του Προσώπου Του επάνω στο Άγιο Μανδήλιο, δείχνοντας το θέλημά Του μια για πάντα, με αποτυπωμένα τα γράμματα «Θεού θέα Θείον θαύμα»!

 

    Αλλά ο ίδιος ο Χριστός, εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα στον αγιασμένο γέροντα Παΐσιο στο Άγιον  Όρος και ο ευλαβής γέροντας καθοδήγησε τους αγιογράφους να αποδώσουν την Εικόνα του Χριστού όπως ακριβώς Τον αντίκρισε! Αυτή είναι η Εικόνα! Διότι ο Θεός σαρκώθηκε και έγινε και Άνθρωπος, για να διδάσκουμε για Αυτόν τα παιδιά, για να τα οδηγήσουμε στη Σωτηρία Του, για να τα αναθρέψουμε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου, για να αφήσουμε προς Αυτόν να πάνε και να μην τα εμποδίζουμε, όπως ρητά μας παρήγγειλε, επειδή για εμάς και για αυτά θυσιάστηκε!  Κι «αν θέλωμεν το λίγον να γένη μεγάλον, πρέπει να λατρεύωμεν Θεόν, ν΄αγαπάμε πατρίδα . νάχωμεν αρετή .τα παιδιά μας να τα μαθαίνωμεν γράμματα κι ηθική…» τόνιζε ο σπουδαίος Μακρυγιάννης!

 

Ο Χριστός όπως τον είδε ο Γέροντας Παΐσιος (Μοναστήρι Σουρωτής)

   Καλούμε Γονείς, Εκπαιδευτικούς, Δικαστικούς, Νομικούς, Δημοσιογράφους, Διανοούμενους, Πολιτικούς, Πολίτες και πρώτα πρώτα τη σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, σε έναν κοινό, συντονισμένο, πολυμέτωπο Αγώνα επανευαγγελισμού και επανελληνισμού της Κοινωνίας  και του Έθνους μας σε όλο τον κόσμο, ώστε να γνωρίζεται και να δοξάζεται το Όνομα Του Χριστού μας, από τα παιδιά και ολόκληρο τον ευλογημένο και τόσο φιλότιμο λαό μας!

   Ευελπιστούμε δε, πρώτοι στα θρανία αυτού του νέου Μεγάλου Σχολειού, να καθίσουμε εμείς οι Εκπαιδευτικοί, ώστε να λάβουμε την πρώτη γύρη, το πρώτο μπαρούτι, αλλά και το πρώτο θυμίαμα, την ευωδιά της Μεγάλης Ρωμιοσύνης!

 

    Και όπως έλεγε συχνά με Πίστη ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελεύθερης Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας «ει ο Θεός μεθ΄ ημών, ουδείς καθ΄ ημών»!

   

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ                                                                                                                                                                                        

                                                                                 ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

 

 

 

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ – ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ» 10-4-2005 μ.Χ.

 

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το Παγκόσμιο ηλεκτρονικό ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ, σχετικά με τις τελευταίες, θλιβερές εξελίξεις στο ζήτημα της υφαρπαγής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,

  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ, στους ΜΑΘΗΤΕΣ όλων των βαθμίδων και τους ΓΟΝΕΙΣ τους, το σχεδιαζόμενο έγκλημα της πολιτισμικής μας ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ και ζητεί την καθολική κινητοποίηση του Παγκόσμιου Ελληνισμού, για την πραγματοποίηση ΠΑΝΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ και δημιουργία  ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

 

   Το Νοιάζομαι καταγγέλλει ότι η ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας - Σκόπια" σημαίνει "Δημοκρατία της Ελλάδας - Σκόπια"! Διότι το Μακεδονία, όπως και το Αττική, όπως και το Κρήτη είναι ταυτόσημα και ομοούσια με το Ελλάδα!!!

 

   Στην πρόταση Νίμιτς, προβλέπεται η διατήρηση του ονόματος "Δημοκρατία της Μακεδονίας" τόσο στο σύνταγμα και στα έγγραφα των Σκοπίων, όσο και στις διμερείς και μη διεθνείς σχέσεις τους, πράγμα που ισοδυναμεί εάν υιοθετηθεί, με Ελληνική και Παγκόσμια αναγνώριση και Αποδοχή του σφετερισμού της Ιστορικής και Πολιτισμικής, Γεωγραφικής και Φιλοσοφικής κοιτίδας του μεγάλου βόρειου Ελληνικού πολιτισμού!

 

   Εμείς οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, δηλώνουμε ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ της εθνικής Παιδείας, πώς δεν θα αποδεχθούμε καμιά απολύτως αναγνώριση των Σκοπίων που θα εμπεριέχει υπό οιαδήποτε γραφή και μορφή τον όρο «Μακεδονία» και θα συνεχίζουμε να διδάσκουμε στα παιδιά και τους γονείς τους, στην ελληνική κοινωνία την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ, μη αποδεχόμενοι άλλη «Ελλάδα δίπλα στην Ελλάδα»!!!

 

   Θυμίζουμε σε όλους ότι το πραγματικό όνομα των Σκοπίων ήταν μέχρι τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο VARDARSKA και αυτή την ονομασία μπορεί να δώσει ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία στο πλαίσιο της αμερικανικής ανάγκης για αναγνώριση του Κοσσόβου, μπορεί να το πετύχει με μεγάλη ευκολία, επηρεάζοντας και τους Αλβανόφωνους των Σκοπίων!

 

   Προτείνουμε δε και το όνομα SKOPIADONIJIA δηλαδή ΣΚΟΠΙΑΔΟΝΙΑ, ως εναλλακτική λύση.

 

   ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΙΩΝΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ, που ολοκάθαρα αναφέρει σε πάμπολλα σημεία – σε Παλαιά και Καινή Διαθήκη – την ελληνικότητα της Μακεδονίας, γραμμένη με τα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου! Αυτής που άπλωσε σε όλο τον κόσμο, μαζί με την Ελληνική Παιδεία, ο γενναίος εκπολιτιστής, ο Μέγας των Ελλήνων Αλέξανδρος!!!

 

   ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ  ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝΝΙΜΙΤΣ και να πει όπως η Κύπρος το νέο (τρίτο στη σειρά) ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ αυτή τη φορά ΟΧΙ! Άλλως θα το πει ο λαός, ο προστατεύων το Σύνταγμα της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής θέλησης!

 

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

Noiazomai.agrino.org

Noiazomai-news.tripod.com

Noiazomai-news@lycos.com

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

 «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ» 6-3-2005 μ.Χ.

 

      Σχετικά με τις αναφορές του τέως Πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη ότι στο ζήτημα των ταυτοτήτων το θέμα δεν ήταν απλώς η αναφορά του θρησκεύματος, αλλά το ποιος θα ελέγχει την εξουσία σε αυτόν τον τόπο: η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ή κάποιοι άλλοι παράγοντες από την Εκκλησία, το Νοιάζομαι, το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ

απαντά:

 

    Στις Δημοκρατίες, κρατεί ο Δήμος, δηλαδή ο λαός! Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ποτέ δεν ερωτήθηκε ο λαός, ούτε εξουσιοδότησε κανένα ο λαός να διαγράψει το δικαίωμά του να αυτοπροσδιορίζεται στα δημόσια έγγραφα και να αναγράφει το δόγμα Βάπτισης και Πίστης του στην δική του Ταυτότητα, με τα στοιχεία της οποίας ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ!

 

   Θυμίζουμε δε, ότι το ζήτημα τέθηκε ξαφνικά και απρόσμενα από τον κ. Σημίτη και την Κυβέρνησή του, την επομένη σχεδόν της επανεκλογής του, χωρίς ποτέ να τεθεί στο λαό, χωρίς ποτέ να τεθεί στο Κυβερνητικό Πρόγραμμά του, χωρίς ποτέ να τεθεί στις Προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησής του, για τις οποίες και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης!!!!

    Δεν έλαβε εμπιστοσύνη και δεν ψηφίστηκε για να σβήσει το Χ.Ο. από τις ταυτότητες, διότι ουδέποτε έθεσε δημόσια αυτό το θέμα, αλλά αιφνιαδιστικά, προκλητικά, σχεδόν «μυστικιστικά», το έπραξε  με τρόπο προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τη λαϊκή εξουσία!

   Ακόμη δε, ποτέ δεν ψήφισε τότε για το θέμα η ολομέλεια της Βουλής! Άρα η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ούτε ο λαός, ούτε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποί του, δεν ψήφισαν ποτέ την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος από τις ελληνικές ταυτότητες!  ΩΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ! Και τη Δημοκρατία την υπερασπίστηκε εν τέλει ακούσια η Εκκλησία! Εάν δε ο κύριος Σημίτης είχε έστω και τυπική εκτίμηση στη Δημοκρατία, τότε γιατί δεν έφερε την κατάργηση της αναγραφής στην Ολομέλεια της Βουλής, με φανερή ψηφοφορία, παρόντος και του ιδίου;

 

     Ακόμη, γιατί ο κύριος Σημίτης δεν εξηγεί δημόσια επιτέλους τους λόγους που ήθελε να καταργήσει ακόμα και την αναγραφή της ιστορικής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ από τις ταυτότητες; Είχε και γι΄ αυτό «εξουσιοδότηση» λαϊκή; Είχε διαβατήριο της Δημοκρατίας; Είχε εντολή λαού;

 

   Ώστε το ζήτημα δεν ήταν το ποιος ελέγχει την εξουσία, αλλά ποιος ελέγχει την ασυδωσία της εξουσίας!

 

   ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ στο σημείο αυτό λίγα λόγια από τον όρκο-ταυτότητα των Ιερολοχιτών, των πρώτων θυσιαζόμενων ηρώων του ιερού ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΜΑΣ που εορτάζουμε σε λίγες ημέρες:

 

«Ως Χριστιανός Ορθόδοξος και υιός της ημετέρας Εκκλησίας,

ορκίζομαι  εις το όνομα του παντοδυνάμου μας Θεού,

εις το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και της Αγίας Τριάδος

να μείνω πιστός εις την Θρησκείαν μου και εις την Πατρίδα μου»!!!

 

   Ευτυχώς βέβαια τότε δεν υπήρχε το «πνεύμα Σημίτη»…. Διότι ως και ο Ιερός Λόχος θα εκατηγορείτο και αυτός ο Υψηλάντης και η Φιλική Εταιρεία, ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης, ο ίδιος ο Παλαιών Πατρών Γερμανός…

 

   Την πατρίδα την πήγαν μπροστά τίμιοι και ευσεβείς άνθρωποι. Αυτοί είναι η Δημοκρατία! Αυτοί και η Εκκλησία! Σεβαστείτε τους!

 

  

 

   ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

http://noiazomai-news.tripod.com

  noiazomai-news@lycos.com

 

 

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ» 4-3-2005 μ.Χ.

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, το ηλεκτρονικό ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΓΟΝΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ από όλο τον κόσμο, που οργανώνεται για να πρωταγωνιστήσει στην τοπική, εθνική και διεθνή ζωή, για να παρεμβαίνει στις εξελίξεις, να δημιουργεί προτάσεις και λύσεις, να υπερασπίζεται τη Γλώσσα, την Ιστορία, την Πίστη, τον αληθινό πολιτισμό και την κληρονομιά του Έθνους μας, που οραματίζεται μια ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, απόσταγμα των 5.000 χρόνων της ιστορίας μας,
ανακοινώνει ότι
1
.ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ
2. Ζητεί την παραμονή του στις Αρχιεπισκοπικές επάλξεις της Ελλαδικής Εκκλησίας
3. Καλεί γονείς και μαθητές να παραμείνουν ακλόνητοι στον κλιμακούμενο πόλεμο κατά του Πνευματικού ηγέτη της Εκκλησίας της Ελλάδος, που στόχο έχει την εξόντωση ή τελεία μείωσή του (εν όψει και σημαντικών εξελίξεων στα εθνικά θέματα σε Κύπρο, Αιγαίο, Μακεδονία, τον εθνικό μας περίγυρο-Κοσσυφοπέδιο, τον "περιορισμό των εθνικών συνόρων και της εθνικής κυριαρχίας", την υπόσχεση υλοποίησης της προαιρετικής αναγραφής του θρησκεύματος...)
4. ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ (http://noiazomai.agrino.org)
και 5. Zητεί τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού κόσμου ΕΝΕΡΓΑ στο πλευρό των αξιών και ιδανικών του γένους μας!

   Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, με σήμα το Κρυφό Σχολειό, που φιλοδοξεί να γίνει  φανερό σχολειό του Παγκόσμιου Ελληνισμού, δεν θεωρεί φυσικό, ούτε για την ιστορία, ούτε για το κύρος και την υψηλή αποστολή του εκπαιδευτικού κόσμου, τη σιωπή!

    Και στο
θέμα των ταυτοτήτων (πίσω απο το οποίο κρύβεται η επιβολή της αθεΐας) και στα Εθνικά Θέματα και στο Δημοψήφισμα Αννάν στην Κύπρο και στο ζήτημα του ανέντιμου πολέμου κατά του Αρχιεπισκόπου, δυστυχώς δεν υπάρχει η φωνή των Εκπαιδευτικών, λες και δεν υπάρχουν Εκπαιδευτικοί που Νοιάζονται!
  
Το ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, που έχει ως παράδειγμα τους Μεγάλους Δασκάλους του Γένους, θεωρεί αντιθέτως, πως οι Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που Νοιάζονται (από Νηπιαγωγείο έως Πανεπιστήμιο) και δεν πηγαίνουν στα σχολεία ως υπάλληλοι, αλλά ως Λειτουργοί Παιδείας Μοναδικής και Πολύτιμης, πρέπει και οφείλουν στο έθνος, την ιστορία, τα παιδιά και τους νέους, οφείλουν να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ φανερά και δημόσια, ως συνεχιστές της Μεγάλης Παιδείας, ως υπερασπιστές του Ελληνικού ενάρετου Πολιτισμού!

  
Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
Και Δάσκαλοι δεν είναι μόνο οι Εκπαιδευτικοί, αλλά όποιος με τον τρόπο, την αρετή, το ήθος, τον κόπο, την αγωνιστικότητα, την πίστη, τη φιλοπατρία του, την τέχνη, το μόχθο, τη δημιουργικότητα, τις αντιστάσεις του, το λόγο και τα έργα του, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για το έθνος, όχι μόνο για σήμερα, αλλά και για πάντα!

  Δύο τέτοιοι σημερινοί ΔΑΣΚΑΛΟΙ θεωρούμε πως είναι ο ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ στην Κύπρο και ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ στην Ελλάδα!

ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!

ΞΕ-ΚΙΝΗΜΑ
   Το "ξε-κίνημα των Δασκάλων", σ΄ όποιο μονοπάτι της ζωής κι αν βρίσκονται, ως γονείς, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, υπάλληλοι, εργάτες. αγρότες, ιατροί, αρχαιολόγοι, ξεναγοί, δικαστές-νομικοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, εφοπλιστές, έμποροι, τεχνίτες, λογοτέχνες, συγγραφείς, δεν μπορεί παρά να επιτύχει! Όχι μόνο επειδή είμαστε πολλοί αυτοί που
Νοιαζόμαστε, αλλά διότι έχουμε στο πλευρό μας όλους τους σοφούς προγόνους, ήρωες, μάρτυρες, ηγέτες και Aγίους του γένους μας! 


                                                                                                       ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TOY NOIAZOMAI

ΓΙΝΕΤΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ

ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - http://noiazomai-news.tripod.com
Σύνταξη Ύλης noiazomai-news@lycos.com