[ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ. Αν διαπιστώσετε απρεπείς διαφημίσεις, παρακαλούμε ενημερώστε μας αμέσως]

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΕΓΓΡΑΦΗ

ΜΕΛΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Νοιάζομαι e -Ένωση Ελλήνων Εκπαιδευτικών noiazomai.tripod.com

 

Ταξιάρχης ΜΙΧΑΗΛ Μανταμάδου Λέσβου, είναι ένα από τα πιο συγκλονιστικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, δώρο της Αγάπης του Χριστού, στον ευσεβή λαό μας, που ασταμάτητα προστρέχει στην Χάρη του Αρχιστρατήγου και βρίσκει πάντα εκπλήρωση στους πόθους και τα δίκαια αιτήματά του, αφού σαν αστραπή προστρέχει ο Ταξιάρχης, βοηθός, τιμωρός, γιατρός, προστάτης, φίλος.

Το θαυμαστό ιστορικό, που τόσο εκφραστικά έχει καταγράψει ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευστράτιος Δήσσος, προϊστάμενος του Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, εκτυλίσσεται στα μαύρα χρόνια των Σαρακηνών πειρατών, τότε που ο τρομερός Σιρχάν, επιχείρησε να κουρσέψει τον Στένακα της Λέσβου και ταυτόχρονα χτύπησε και σκότωσε τους μοναχούς του Μοναστηριού, αλλά τότε είναι που φάνηκε ξαφνικά μπροστά τους ο Ταξιάρχης με το σπαθί του και κατέκοψε τους απάνθρωπους και ασεβέστατους πειρατές του Αιγαίου!..

Την ανάγλυφη μορφή του, έπλασε τότε με το αίμα των σφαγιασμένων μοναχών και με πηλό, όπως ακριβώς την είδε, ο μοναδικός μοναχός που θελήματι Θεού επέζησε και είναι αυτή που αντικρίζει με δέος και σήμερα ο προσκυνητής!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιστορία αυτή είναι μια πραγματική περιπέτεια, που αξίζει να τη διαβάσει ο καθένας, για να απολαύσει τη συγκίνηση και τα θαύματα του Αρχαγγέλου!

Κάθε τόσο άλλωστε, κυκλοφορεί και αποστέλλεται στους ευσεβείς φίλους του Ταξιάρχη, το περιοδικό που εκδίδει ο Ιερός Ναός και περιέχει κάθε φορά και ένα συγκλονιστικό, πέρα από την ανθρώπινη λογική, θαύμα του Αρχιστρατήγου των άνω Δυνάμεων, που έγινε στις ημέρες μας!!!

“Έχων σε προστάτην και βοηθόν,

φύλακα και ρύστην, της ψυχής μου της ταπεινής

Μιχαήλ πρωτάρχα και μέγα Ταξιάρχα

εν ώρα του κινδύνου Συ μοι βοήθησον”

 

 

 

“Των Ουρανίων Στρατιών Αρχιστράτηγοι

δυσωπούμεν υμάς ημείς οι άναξιοι,

ίνα ταις υμών δεήσεσι τειχίσητε ημάς,

σκέπη των πτερύγων της αΰλου υμών δόξης,

φρουρούντες ημάς προσπίπτοντας εκτενώς και

βοώντας . εκ των κινδύνων λυτρώσασθε ημάς

ως Ταξιάρχαι των άνω Δυνάμεων”.